Páteční workshop: Harmonizace těla a duše jógou

22.11.2013 17:30

Harmonizace těla a duše jógou

Kdy: pátek 22.11.2013 od 17:30 do 19:30h

Kde: Thinkyoga, Riegrova 3A, Č. Budějovice

Cena: 200 Kč

Ve dvouhodinovém workshopu se ponoříme do praxe vycházející z jemnější a prožitkové hathajógy. Jednotlivé ásany jsou voleny tak aby na sebe volně navazovaly v souladu s dechem a vnitřními rytmy. Zaměříme se na zvýšení flexibility a síly těla i pružnosti mysli nenásilnou formou, pozornost bude věnov

ána protažení a aktivizaci částí našeho těla, na které často v naší denní rutině zapomínáme. Důraz bude kladen na správné dýchání během ásan, na vědomé prožívání sebe sama v přítomném okamžiku a v dynamické rovnováze. Hatha jóga v sobě spojuje zdánlivě protichůdné aspekty – mužský a ženský, slunce a měsíc, teplé a studené v dynamickou jednotu.  Během kreativní sekvence ásan na sebe necháme působit plynule navazující silové a uvolňující pozice, dynamické a klidové sekvence, otevřené a zavřené ásany. Dostatek času bude věnován doznění a prožitku jednotlivých pozic. Kromě ásan se budeme věnovat i na několika technikám pranayamy (dechových cvičení) a delší vedené relaxaci.

Workshop je určen všem, kteří chtějí prostřednictvím pozornosti, dechu a jógových ásan poznat lépe sebe sama a naučit se plně vnímat a prožívat přítomný okamžik, mírně pokročilým i začátečníkům.