Novoroční jóga v Izraeli a v Jordánsku

27.12.2017 15:00

Na přelom roku (27.12. 2017-5.1.2018) připravujeme speciální jógovou výpravu na jih Izraele. Chcete oslavit Silvestra netradičně, trochu se ve Svaté Zemi ohřát, vyzkoušet, jak nadnáší Mrvé Moře, toulat se legendární jordánkou Petrou, městem, vytesaným do kamene,  zažít něco neobvyklého a místo vepřového ovaru ;) si pochutnat na zdravém falafelu, šťavnatých datlích, granátových jablkách  a tradičním hummusu, poznat beduínskou pohostinnost?

Během devíti dnů strávených cestováním po blízkém východě budeme mít dostatek času nasát atmosféru věhlasného Jeruzaléma, toulat se zákoutími křesťanské, židovské, muslimské i arménské čtvrti starého města, vystoupat na Olivovou horu, i probádat jeruzalémské podzemí. Budeme mít možnost navštívit i palestinské území a prohlédnout si vánočně vyzdobený Betlém, prozkoumat starobylou Masadu, nechat se nadnášet i hýčkat slanou vodou Mrtvého moře, osvěžit se v oáze Ein Gedi. V Jeruzalémě oslavíme i příchod Nového roku a pak se vypravíme na třídenní výlet do Jordánska – navštívíme zachovalé románské město Jerash, uvidíme Ammán, prochodíme si nabatejskou Petru vytesanou do skály, čeká nás také projížďka džípem po dechberoucím jordánském přírodním parku Vádí Ram. Na závěr navštívíme energií pulsující moderní Tel Aviv s jeho širokými bulváry, muzei a plážemi a také těsně sousedící starobylou Jaffu s kamennými uličkami a věžemi, bleším trhem, podzemními chodbami a stylovým přístavem.


Ochutnáme speciality výtečné izraelské kuchyně od falafelu a hummusu (pro zájemce i workshop přípravy této blízkovýchodní pochoutky) až po šakšuku a sabich. Vybírat si budeme každý den ze škály sladkého a šťavnatého ovoce, degustovat budeme moci nejen čerstvé džusy, ale také místní vína i lokální piva.

Jóga nás bude doprovázet každý den - na terase s výhledem střechy Jeruzaléma, či na telavivskou pláž, na poušti, v parku Vadi Ram. Výlet je plánován pro malou skupinku (7 - 12 účastníků), vítáni jsou jógoví začátečníci i pokročilejší jogíni - prostor bude pro individuální přístup.

 

V případě zájmu o více info, pište na sarkayoga@gmail.com