Jóga na Srí Lance - březen 2016

09.03.2016 12:30

Vydejte se s námi za odpočinkem i dobrodružstvím na bájemi opředenou Srí Lanku, kterou spolu během více jak dvoutýdenního pobytu trochu procestujeme. Odpočívat a hlouběji praktikovat jógu budeme u oceánu, ale vypravíme se také za dobrodružsvím do hornatého vnitrozemí plného čajových plantáží, mohutných vodopádů a prastarých buddhistických chrámů.

Srí Lanka (dříve Cejlon) je samostatný ostrovní stát, který se nachází jihovýchodně od jižní Indie v Indickém oceánu. Někdy je nazývána smaragdem Indického oceánu – z dálky je její barva sytě zelená, protože je hustě porostlá kokosovými palmami a deštnými tropickými lesy. Ohromí vás svou přírodní a kulturní rozmanitostí. Najdete zde dlouhé písčité pláže i vodopády protkanou vysočinu s terasovitými políčky a čajovými plantážemi, starobylou kulturu s tisíci vyobrazeními Buddhy, tradicí jógy a ajurvédy. Některé historické památky jsou staré téměř 3000 let a jsou zapsané na seznamu UNESCO.

Kdy

9. - 25. března 2016

Program

Naše výprava na Srí Lanku bude mít 4 etapy:

1/ 9.-14.3. – relaxační a jógový odpočinek - první čtyři noci strávíme v blízkosti oceánu ve městě Unawatuna, kde se v krásném ajurvédském resortu oddáme józe, meditaci, odpočinku, opalování a pro zájemce i výletům do blízkého okolí, dostupného místními dopravními prostředky.

2/ 14.-17.3. – cesta za starobylými buddhistickými chrámy Srí Lanky - čtvrtého dne se vydáme autobusem do blízkosti města Kandy, v jehož chrámu je uchovávána nejvzácnější relikvie celého otrova, Buddhův zub. Odtud budeme podnikat výpravy do okolí – sloního sirotčince, skalního paláce v Sigirii, jeskynního chrámu v Dambulle a kdo bude chtít, tak může i do Polonaruwy.

3/ 17.-21.3. – cesta do hor - další 3 noci strávíme v městě Nuwara Eliya, kde se budeme opět více věnovat paktikování jógy, a odkud budeme podnikat výlety na čajové plantáže, k vodopádům nebo do národího parku Hortons Plains. Místní hory si budete moci projet ve vyhlídkovém vlaku a na závěrečnou noc této etady přejedeme pod posvátnou Adamovu horu, kterou si dobrovolníci budou moci vystoupak k rannímu rituálu východu slunce.

4/ 21.-24.3. - relaxační a jógový odpočinek - po náročném týdnu se před návratem domů ještě na tři dny zrelaxujeme u oceánu v tomtéž ajurvédském resortu v Unawatunně.

 

Přihlašování a další informace: https://www.dum-jogy.cz/dum-jogy/kurzy-a-pobyty/zahranicni-pobyty/joga-na-sri-lance.html