Jin jóga a let draka

02.09.2014 19:00

V září budeme mít příležitost se potkávat v letenské Akashe při netradičním minikurzíku zaměřeném na vnímání JIN kvalit i při jemně dynamičtějších sekvencích ásán zvaných "Let draka"

 

Jin a jang jsou dvě navzájem se doplňující kvality, přítomné v různých poměrech jak v nás, tak i ve všem kolem nás. Tento taoistický koncept lze pozorovat univerzálně, tedyi v našem přístupu ke světu, k našim denním aktivitám, k józe…

 

Prostřednictvím jangového přístupu k józe aktivizujeme svou mysl i tělo, povzbuzujeme krevní oběh, posilujeme svaly, dáváme svému tělu formu. V jinovém přístupu naopak svému tělu dovolíme „roztát“ v déle držených pozicích, které působí zejména na pojivové tkáně našeho těla, ladíme se na naši intuici v nalézání finální podoby ásány, necháváme gravitaci a čas, aby nám pomohli prohloubit pozici, a máme dostatek prostoru stát se pozorovateli všeho, co se v nás odehrává na fyzické, mentální i emoční úrovni.

 

 

 

V mini-kurzu o pěti lekcích se seznámíme s sekvencí „Let draka“, která je v tradici Paula Grilleyho, jednoho ze zakladatelů jin jógy, výbornou jangovou předehrou pro maximální využití potenciálu následných jin jógových pozic. Společně projdeme cestu, při které budeme postupovat od energizující dračí sekvence, prohřívající organismus a aktivujících naši vitální sílu ke klidným, meditativním a intuitivním jinovým ásánám, jež budou završeny jemnou harmonizující pránajamou a závěrečnou vedenou hlubokou relaxací.

 

cena kurzu: 1000 Kč (5 lekcí)

2.9.-30.9.2014

Přihlašování pod následujícím odkazem:

Jin jóga a let draka