Čtyři tematické workshopy jin jógy v ThinkYoga (České Budějovice)

28.07.2016 18:00

V průběhu těchto čtyř tematických workshopů budeme mít možnost prostřednictvím jednoduchých, nikoliv však vždy snadných pozic ponořit se do vlastního nitra a uvolnit případné bloky zamezující volnému proudění energie v našem těle.  V praxi se seznámíme a budeme prohlubovat principy taoistické jógy, která je nejen výborným doplňkem dynamičtějších stylů jógy, ale i účinnou protiváhou hektického světa, který nás v dnešní době obklopuje. Rezervace nutná, přihlašování přes info@thinkyoga.cz, nebo na recepci studia (www.thinkyoga.cz)

 

 

Čtvrtek 28.7. (18 - 20h) - jin jóga a páteř

V prvním workshopu se budeme věnovat především naší páteři. Někdy se říká, že jak je pružná naše páteř, tak je pružná i naše mysl…a že v jógových rotačních ásanách často vidíme ledacos i z našeho života z nového úhlu a v nových souvislostech. Za použití bolsterů, bločků a dek, které nám pomáhat k fyzickému uvolnění v ásanách se ponoříme do meditativní praxe, ve které budeme též kultivovat nepotlačování emocí, pocitů a vjemů, které se mohou v průběhu praxe objevit.

 

Neděle 31.7. (9 -11h) - jin jóga a kyčle

Během tohoto workshopu se prostřednictvím sekvence jin jógových ásan zaměříme na zbavení se napětí v oblasti pánve a kyčlí. Pánev a kyčle jsou oblastí spojující horní a dolní polovinu těla. Rovnováha a uvolnění v této oblasti se přenáší nejen do dalších částí těla a taktéž do mysli. Odcházet budete lehkým krokem s pocitem uvolnění na těle i na duši.

 

 

Čtvrtek 11.8. (18 - 20h) - jin jóga: pozornost, dech a uvolnění

Během tohoto setkání budeme prostřednictvím déle držených jin jógových pozic postupně, pozorně a s laskavým přístupem k sobě sama uvolňovat napětí v těle, v mysli i v emoční oblasti. Prozkoumáme souvislost dechu a uvolnění. Zakusíme léčivou sílu vlastního dotyku a vyzkoušíme účinky směrování pozornosti a vědomého dechu do oblastí, kde máme tendenci držet si napětí. Naši praxi obohatíme o ásany prováděné za podpory zdi, které nám dovolí nahlédnout do dalších sfér jinového království. 

 

Neděle 14.8. (9-11h) - jin jógová cesta do vlastního nitra

Jedním z mnoha přínosů jin jógy je nenásilná kultivace meditativních stavů v déle držených pozicích. Jin jóga tak může pomoci změnit kvalitu prožitku při sezení v meditaci, které nám z počátku může připadat jako nepohodlné nebo obtížné. Prostřednictvím série krátkých meditací v průběhu jin jógových ásan budeme kultivovat objevování vnitřního míru a harmonie a ponechání věcem volného průběhu, nepotlačování a přijetí.

....

Těším se na opětovná setkávání i na vzájemnou inspiraci,

 

Šárka