CYKLUS ČTYŘ TEMATICKÝCH WORKSHOPŮ JIN JÓGY

19.01.2014 10:30

 

V průběhu čtyř tematických workshopů budeme mít možnost prostřednictvím jednoduchých, nikoliv však vždy snadných pozic ponořit se do vlastního nitra a uvolnit případné bloky zamezující volnému proudění energie v našem těle.  V praxi se seznámíme se základními koncepty taoistické jógy, která je nejen výborným doplňkem dynamičtějších stylů jógy, ale i účinnou protiváhou hektického světa, který nás v dnešní době obklopuje. Při jin józe naše tělo negeneruje příliš tepla, proto možná využijete i mikinu a ponožky, případně i lehčí deku, která je k dispozici ve studiu.

Jin jóga spojuje jogínskou a taostickou tradici a je považována za praxi klidné síly. Většina forem jógy praktikované v západním světě je spíše jangové povahy – v centru jejich pozornosti stojí práce se svaly a snaha o dosažení určité formy. Jin jóga se soustředí na zjemňování, odevzdání se a přijetí. Pozornost je věnována působení na pojivové tkáně (vazy, šlachy, fascie, klouby), tedy ty tkáně těla, které mají zásadní význam pro rozsah pohybů. Jin jóga se zaměřuje zejména na oblast spodní části páteře, pánve a kloubů stehenní kosti a výrazně stimuluje meridiány, které touto oblastí procházejí. Setrvání v každé pozici je relativně dlouhé (cca 3 až 5 minut), aby bylo umožněno bezpečné a pozvolné působení na pojivové tkáně. Jin jóga je díky delšímu setrvání v pozicích pro mnohé náročnou praxí, přináší však uvolňování ztuhlosti nejen na fyzické úrovni, ale otvírá prostor též k emoční očistě. Mezi pozitivní účinky patří též prožitek hluboké relaxace, pokojné mysli a obnova proudění životodárné energie.

Můžete se zúčastnit celého cyklu, ale i jednotlivých workshopů dle výběru zvlášť.

Témata a termíny dílčích workshopů:

 

19.1. – jin jóga a kyčle

Během prvního workshopu se prostřednictvím sekvence jin jógových ásan zaměříme na zbavení se napětí v oblasti pánve a kyčlí. Pánev a kyčle jsou oblastí spojující horní a dolní polovinu těla. Rovnováha a uvolnění v této oblasti se přenáší nejen do dalších částí těla a taktéž do mysli. Odcházet budete s pocitem lehkosti na těle i na duši.

26.1. – jin jóga a páteř

V druhém workshopu se budeme věnovat především naší páteři. Za použití bolsterů, bločků a dek, které nám pomáhat k fyzickému uvolnění v ásanách se ponoříme do meditativní praxe, ve které budeme též pracovat na nepotlačování emocí, pocitů a vjemů, které se mohou v průběhu praxe objevit.

2.2. – jin jóga a detoxikace

Když se zbavíme toxinů – fyzicky i mentálně – nacházíme naši pravou podstatu či esenci. Ve třetím workshopu se zaměříme na meridiány ledvin a jater. Prostřednictvím ledvin dochází k revitalizaci našeho těla, prostřednictvím jater k odvádění toxinů. Sekvence ásan chystaná pro tento den přinese pocit přílivu energie.

9.2. – jin jóga jako příprava na záklony

Ve čtvrtém workshopu se ponoříme do sekvence jin jógových ásan, které otvírají přední část těla a připravují kyčle, ramena a páteř na praxi záklonů. Naučíme se pozice, které pokud jsou praktikovány pravidelně, umožňují otevření těla a provádění jógových záklonů jako je například pozice kola (Urdhva Dhanurásana) snadněji a svobodněji.

 
 
KDY:
neděle v čase 10:30 – 12:00
 
19.1. – jin jóga a kyčle
26.1. – jin jóga a páteř
2.2. – jin jóga a detoxikace
9.2. – jin jóga jako příprava na záklony
 
CENA: 900 / 700 Kč (studenti, mateřská) za celý cyklus, 250 / 200 Kč (studenti / mateřská) formou drop-in, za jednotlivé semináře
 
REZERVACE: na webovém rezervačním systému: bindu-yoga.isportsystem.cz/ , pro celý cyklus prosíme i o zaslání zálohy 500 Kč na účet Bindu 2107703573/2700 do 31.12.2013 (do poznámky Vaše jméno a Jin Jóga)