Jin jógové workshopy v Brně

20.03.2015 18:00

Těším se do Brněnského studia Yoga Lokah na přivítání jara s jin jógou:-)

Páteční worskhop 20.03.2015:

YINSIGHT: JIN JÓGOVÁ CESTA DO VLASTNÍHO NITRA

Kultivace meditativního stavu mysli prostřednictvím prohloubení pozornosti a nalézání vnitřního ticha nabízí potenciál pro reflektivní procesy a obnovení sil.

Jin jóga spojuje jogínskou a taostickou tradici s poznatky moderní západní vědy a je považována za praxi klidné síly. Většina forem jógy praktikované v západním světě je spíše jangové povahy – v centru jejich pozornosti stojí práce se svaly a snaha o dosažení určité formy. V jin józe se orientujeme v rámci déle držených pozic spíše na receptivní přístup - na nehodnotící pozorování a přijímání sebe sama.  Jin jóga je vzhledem k delšímu setrvání v pozicích pro mnohé náročnou praxí, přináší však uvolňování ztuhlosti nejen na fyzické úrovni, ale otvírá prostor též k emoční a mentální očistě a zklidnění. Mezi pozitivní účinky patří též prožitek hluboké relaxace, pokojné mysli a obnova proudění životodárné energie.

Jedním z mnoha přínosů jin jógy je nenásilná kultivace meditativních stavů v déle držených pozicích. Jin jóga tak může pomoci změnit kvalitu prožitku při sezení v meditaci, které nám z počátku může připadat jako nepohodlné nebo obtížné. Prostřednictvím série krátkých meditací v průběhu jin jógových ásan budeme kultivovat objevování vnitřního míru a harmonie a ponechání věcem volného průběhu, nepotlačování a přijetí. Naladíme se tak na druhou část workshopu, ve které se při vedené meditaci vycházející z tradice meditace vhledu (vipassana) ponoříme hlouběji do vlastního nitra. Naše setkání zakončíme hlubokou relaxací.

 

Čas: 18:00 - 20:00 hod.

Cena: 250,-Kč

Rezervace na e-mailu: info@yogalokah.cz

Platba na místě v hotovosti.

 

Sobotní workshop: 21.03.2015

JIN JÓGA A EMOCE: DETOXIKACE NA EMOČNÍ ÚROVNI V SOUVISLOSTI S HARMONIZACÍ JEDNOTLIVÝCH MERIDIÁNŮ

Pozorování, uvědomění a přijetí sebe sama i s emocemi, které jindy zůstávají potlačené v nevědomí, je významným krokem na cestě k sebepoznání a tak i k osobnímu růstu.

V průběhu života prožíváme širokou škálu emocí. Je to naše lidská přirozenost. Některé emoce, jako strach, agrese, úzkost či smutek, jsou často kategorizovány jako negativní. To může vést k odsouzení těchto emocí, jejich potlačení anebo vyhýbání se jim. Když jsou však emoce na vědomé úrovni zablokovány anebo potlačeny, ukládají se nám v nevědomí, somatizují se v těle a vytvářejí energetické bloky a někdy až fyzickou a mentální nerovnováhu.

Jak můžeme změnit způsob nahlížení na naše emoce? Jak se jimi nenechat unášet, ale ani je nepotlačovat? Cestou je jejich zvědomení v celém jejich průběhu. Mít je pod vědomou kontrolou znamená mít schopnost je pozorovat. K tomu nám může velmi dobře napomoci praxe jin jógy, která kultivuje schopnost stát se nehodnotícími pozorovateli toho, co se v nás odehrává na fyzické, emoční i mentální úrovni, učí nás přijímat se celistvě takové, jací jsme v každém okamžiku, pomáhá nám zbavit se nefunkčních reaktivních vzorců našeho chování a nastolit vědomé jednání.

V průběhu workshopu prozkoumáme souvislosti jednotlivých meridiánů a emocí, které s nimi korespondují. Déle držené jin jógové ásany nám poskytnou prostor pro pozorování našich emocí a také čas ke kontemplaci nad tím, jakou roli tyto emoce v našem každodenním životě hrají. Zakusíme, jak lze prostřednictvím působení na konkrétní meridiány harmonizovat naše emoční prožívání a pokusíme se odnést si do každodenního života schopnost neztotožňování se s prožívanou emocí, umění poodstoupit do role pozorovatele a vědomou volbu jak s tím naložíme. Součástí workshopu bude též krátká meditace a závěrečná hluboká relaxace.

 

Čas: 14:30 - 16:30 hod.

Cena: 250,-Kč

Rezervace na e-mailu: info@yogalokah.cz

Platba na místě v hotovosti.

 

Zvýhodněná cena za oba workshopy: 440,-Kč.


Více zde: https://www.yogalokah.cz/news/sarka-soudkova-v-yoga-lokah-s-jin-jogou/