Jaro v Think Yoga

17.04.2014 18:30

Od příštího týdne až do začátku června se budu těšit zas na společná setkání na jihu Čech při následujících lekcích:

 

Kurz Jemné Hatha jógy

Čtvrtky 18:30 – 19:30; duben - červen; v době mé nepřítomnosti učí Saša

1300Kč/13 lekcí

V hodinách Hatha jógy jsou studenti provázeni vyváženou sestavou jógových pozic, dechových cvičení a relaxace, čímž dochází ke zlepšení nejen fyziologických systémů těla, síly a flexibility, ale i stability mysli, koncentrace a k intimnějšímu spojení se sebou samým. Praktikování Hatha jógy taktéž zbavuje problémů jako stres, emoční nerovnováha či úzkost. Slovo Hatha pochází z termínů v sansktu „Ha“, znamenající slunce, a „Tha“, znamenající měsíc. Jógové pozice, dechové techniky a relaxační či meditační cvičení pomáhají vyvažovat polarity existující v nás: pravá a levá, ženská a mužská, horká a studená, racionalita a intuice, pohyb a klid. Hatha yoga je vhodná pro všechny, neboť studenti jsou v průběhu hodiny instruováni tak, aby každý dosáhl bezpečného provedení vyučovaných pozic dle svých momentálních potřeb a dispozic.

 

Otevřené lekce Jin jógy se Šárkou

Čtvrtky 19:45 – 20:45, 17.4. – 5.6, 7 lekcí (lekce není 15.5)

120Kč/75min

V průběhu čtvrtečních jin jógových lekcí budeme mít možnost jít do hloubky a prostřednictvím jednoduchých, nikoliv však vždy snadných pozic ponořit se do vlastního nitra a uvolnit případné bloky zamezující volnému proudění energie v našem těle.  V praxi se seznámíme se základními koncepty taoistické jógy, která je nejen výborným doplňkem dynamičtějších stylů jógy, ale i účinnou protiváhou hektického světa, který nás v dnešní době obklopuje.

 

Série pátečních miniworkshopů Prana vinyasa jóga se Šárkou

Pátky 17:15 – 18:45, lekce se konají: 18. 4., 2.5., 9. 5., 23.5., 30.5. a 6.6.

200Kč/90min

Dynamické avšak v Šárčině pojetí jemné cvičení vycházející z první série Prana Vashya Yogy je praktickou cestou k vlastnímu sebepoznání. Podobně jako třeba Ashtanga Vinyasa Yoga navazuje na tradici předávanou v Indii již po několik tisíciletí. Jednotlivé ásány jsou drženy po relativně krátkou dobu pěti dechů. Mezi jednotlivými pozicemi se pak plynule přechází, přičemž hlavní důraz je kladen na soulad mezi pohybem a dechem. Plynulost cvičení napomáhá k udržení pozornosti, která je nasměrována dovnitř. Obsah (vnitřní stav) je důležitý, forma (jak ásana vypadá navenek) je druhotná. Od začátku cvičení do jeho konce slouží dech jako kotva, která nás drží v přítomném okamžiku. V rámci každého z workshopů se po rozehřátí a naladění několika specifickými pozdravy slunci důkladněji zaměříme na skupinu ásán, které budou rozebrány podrobněji a postupně propojovány v plynulou sekvenci.